Diplome za 166 učenika CSŠ “Ivo Andrić” Prnjavor- Učenice generacije Ivana Marina Radulović i Manuela Tošić

0
654

Za 166 maturanta Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor danas je u Centru za kulturu upriličena dodjela diploma, a uručena su i priznanja profesorima za promociju obrazovanja.

Školsku 2022/23. godinu završilo je 79 učenika trećeg i 87 učenika četvrtog stepena.

Direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove, Suzana Švraka, rekla je da je ponosna što se nalazi na čelu ustanove koja je i ove godine iznjedrila čitav spektar različitih zanimanja.

“Među njima su ekonomski, bankarski, poljoprivredni, računarski i trgovački tehničari kao i trogodišnja zanimanja- automehaničari, autoelektričari, električari- instalateri, obrađivači metala rezanjem, kao i prva generacija frizera” istakla je Švraka.

Učenik generacije četvrtog stepena, smjer bankarski tehničar, ove godine je Ivana Marina Radulović, dok je za trogodišnje obrazovanje, smjer frizer, titulu đaka generacije ponijela Manuela Tošić.

Treba napomenuti da je petnaest učenika, koji su sve razrede završili odličnim uspjehom, oslobođeno mature, a priznanja su danas  dobili i učenici koji su postigli uspjehe u sportskim i drugim vannastavnim aktivnostima.

Novim pravilnikom, ove godine nagrađeno je i sedam profesora koji su dali doprinos u promociji obrazovanja, a među njima su Borislav Marić, profesor Ruskog jezika, profesor Miloš Popović kome je priznanje uručeno iz oblasti kaligrafije i promocije sporta, Tatajana Milijević, profesor Srpskog jezika, Suzana Malijević, profesor biologije i drugi.

Gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš, uputio je čestitke učenicima i profesorima ove vaspitno obrazovne ustanove.

“Čast mi je da mogu u ime našeg grada čestitati ovim mladim ljudima na uspješnom završetku njihovog srednjoškolskog obrazovanja, a posebne čestitke idu učenicama generacije. Uvjeren sam da će ovi mladi ljudi naći svoj put, većina će ih nastaviti školovanje i grad će ih podržati u tome, a uspjeh i sreću želim i učenicima koji odluče da se zaposle i rade. Zahvalni smo i rukovodstvu škole i profesorima koji su doprinijeli da učenici steknu znanja koja će im značiti u budućnosti” kazao je Tomaš.

FOTO Aleksandar Atić Tekst- Marijan Popadić-Radio Prnjavor

PODIJELI