Potpisan aneks ugovora za beneficije građanima od projekta Povelič

0
2087
SAMSUNG CSC

Stanovništvu sjevernog dijela opštine Prnjavor koje je ranije potpisalo ugovor sa preduzećem “Vodovod” i odreklo se uloženih sredstava u projekat vodosnabdijevanja “Povelič”, potpisivanjem aneksa ugovora, poništiće se odluka o odricanju i oni će imati korist u vidu akcionarstva, privatno-javnog partnerstva ili umanjenja cijena za utrošenu vodu, rekao je načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

On je na današnjoj konferenciji za novinare dodao da će se uložena sredstva od 1.250 KM po domaćinstvu, na neki način, dati Radnoj grupi za utvrđivanje statusnog pitanja projekta “Povelič”, koja će pronaći model kako će ona biti vraćena stanovništvu.

Gatarić kaže da je ovaj projekat u izvornom smislu završen priključenjem prvobitno predviđenih 1.500 korisnika, a da se aktuelni radovi izvode za više od 300 domaćinstava koja su se naknadno prijavila i potpisala ugovor.

On smatra da je od velikog značaja i što je nadležno republičko ministarstvo potvrdilo elaborat o količini vode sa ovog izvorišta.

“Viška vode ima toliko da se, osim snabdijevanja sjevernog dijela opštine i grada, u budućnosti može proširiti djelatnost `Vodovoda` izgradnjom fabrike u kojoj bi se voda flaširala”, naveo je Gatarić.

Predsjednik Radne grupe za utvrđivanje statusnog pitanja projekta “Povelič” Nebojša Todić kaže da je potpisano 1.840 ugovora i da će se nepovratna novčana sredstva koja su uplatili građani definisati aneksom ugovora, čiji je početak potpisivanja planiran za iduću sedmicu.

“Nakon tri godine pregovora priču privodimo kraju. Želimo da se građani u skladu sa zakonom obeštete. Velika je stvar kada u jednom području ostane oko 2.300.000 KM, koliko su građani uplatili”, naveo je Todić.

srna

PODIJELI