5.5.2020. OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 146 OSOBA

0
686

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 47. sjednicu na kojoj je zaključeno da je prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji pod zdravstvenim nadzorom nalazi se  146  osoba, a po odobrenju epidemiologa, 1308 lica je izašlo iz nadzora.

Na Štabu je konstatovano, da je u Domu za njegu starijih lica u Derventi registrovano novozaraženo lice koje je već duži vremenski period korisnik ovog doma, ali ima stalno prebivalište na području opštine Prnjavor. Lice nije ostvarivao kontakte izvan ove ustanove.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 47 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru.

Prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa, jedno lice je sankcionisano zbog nepoštovanja zaključka o obavezi nošenja zaštitne maske i rukavica.

U toku dana biće objavljene informacije o mjerama sprečavanja širenja virusa korona koje se odnose na nastupajuće vjerske praznike, a nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

PODIJELI