Dr Rajović u Prnjavoru o novim metodama učenja i razvoju inteligencije kod djece

0
1273

Jedan od najpopularnijih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod dece, dr Ranko Rajović sinoć je u prepunom prnjavorskom Domu kulture, održao veoma zanimljivo predavanje o učenju i uopšte radu sa djecom.

Ovim predavanjem želim da pokažem roditeljima sve što je potrebno za odrastanje djeteta, jer imamo jako mnogo problema, ne samo kod nas, praktično cijela Evropa je u problemu, kaže Rajović. On tvrdi da učitelji govore da su nove generacije sve slabije i slabije i ako realno sagledamo stvari, sadašnje generaciju su motorički sve slabije.

“Koncentracija je slabija, pažnja i opšte znanje je slabije i ako se taj trend nastavi, pitanje je šta će biti sa njima u narednim godinama”, znači moramo da mijenjamo metode, a mi ih ne mijenjamo,  zaključuje dr Rajović.

On kaže da roditelji školske djece vrlo dobro znaju da naša djeca rade nešto pet minuta, pa onda prave pauzu, a recimo kada igraju video igrice, sjede po dva sata, što znači da mozak naše djece sada radi drugačije, a stvar je u tome da mi njima nudimo metode koje smo mi imali prije 20 ili 30 godina, koje oni ne mogu da prihvate i to je poenta ovog NTC programa učenja.

Ovim predavanjem pokazujem kako mozak uči, da može da se uči na drugačiji i na bolji način, nego što je ono klasično učenje napamet, rekao nam je prije sinoćneg predavanja prof. dr Ranko Rajović.

Inače, do kraja marta u Prnjavoru će biti otvorena radionica za NTC učenje, koje će biti organizovane u Muzičkoj školi “Konstatin Savić”.

prnjavorlive.info

PODIJELI