Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, čestitao 35. rođendan Radio Prnjavoru

0
578

Na današnji dan, 6. marta 1984. godine, sa srednjetalasnog predajnika 1.341 kiloherc, prvi put zvanično se oglasio Radio Prnjavor. Od tog datuma prošlo je 35 godina, a radio danas program emituje na frekvenciji 99,10 Fm.

Najstariji elektronski medij u Prnjavoru godinama je u službi informisanja slušalaca opštine Prnjavor pa i šire, a trenutno ima šest zaposlenih: Brane Radulović, Marin Marinković, Marijan Popadić, Goran Kovačević, Aleksandar Atić, Dragan Malić, a na stručnom usavršavanju je i Jovana Tošić.

Osnivač Javnog preduzeća Radio Prnjavor je Skupština opštine Prnjavor, a njen predsjednik, Željko Simić, boraveći danas u studiju radija, istakao je da ovaj najstariji elektronski medij ima budućnost i da uspješno prati tehnološke inovacije i izazove koje sa sobom nosi 21. vijek.

“Ovom prilikom upućujem iskrene čestitke rukovodstvu i svim zaposlenim u Radio Prnjavoru povodom 35. godišnjice vašeg medija, koji je na neki način i simbol Prnjavora i želim da nastavite sa svojim predanim radom kao i do sada” kazao je Simić.

Simić je istakao zadovoljstvo načinom na koji redakcija radija izvještava o dešavanjima na području opštine Prnjavor, dodavši da je entuzijazam zaposlenih prema ovom poslu respektabilan.

“Nastojanja opštine kao osnivača bila su i u prethodnom periodu, a tako će ostati i u buduće, da se pronađe način da se popravi materijalno finansijski status ove radio stanice, a mislim da u tome uspijevamo koliko dozvoljavaju finansijski okviri” kazao je predsjednik SO.

Pored programa koji emituje od 07 do 19 časova, Radio Prnjavor informiše i slikom i riječju putem portala prnjavorlive.info i društvenih mreža, a emisiju “Razgovor s povodom” i druge audio zapise plasira i na YouTube kanalu radija.

Iako se susreće sa finansijskim problemima, koji čine finansijske obaveze nagomilane iz ranijeg perioda, JP “Radio Prnjavor” sa rukovodstvom i u saradnji sa opštinom uporno radi na poboljšanju ovog negativnog finansijskog trenda poslovanja.

Za 35 godina postojanja najstariji prnjavorski informativni medij dao je ogroman doprinos na planu informisanja, edukacije i zabave slušalaca.Tako je bilo na početku, kada je Radio Prnjavor predvodio utemeljivač Nedeljko Sančanin. Tako je i danas, sa novim, mlađim snagama, pod vođstvom direktora Dragana Malića. /prnjavorlive.info/

PODIJELI