Prnjavor: Najboljim studentima novčane nagrade i vaučeri za turistička putovanja

0
1978

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš uručio je danas novčane nagrade studentima koji su ostvarili pravo na studentsku nagradu. Nagradu u iznosu od po 5.000 KM dobile su Božana Tošić, Milijana Janjić i Tatjana Šestić. Pored novčanih nagrada, načelnik Tomaš je danas uručio i vaučere za turističko putovanje u Milano, za svih jedanaest studenata koji su ispunili uslove i konkurisali za studentsku nagradu u 2019. godini.

„Zadovoljstvo mi je da već treću godinu za redom uspiješno vodimo ovaj projekat i ovo je najbolji način da se nagrade mladi ljudi koji postižu izvanredne rezultate i uspjehe“, rekao je načelnik Tomaš. On je naglasio da Prnjavor i Republika Srpska sa ovim mladim ljudima imaju uspješnu budućnost.
„Kako su posvećeno ostvarivali prave rezultate tokom školovanja, uvjeren sam, da će na isti način i sutra kada se zaposle, biti najbolji u svom poslu i zauzeti važne pozicije u opštini Prnjavor i Republici Srpskoj“, rekao je Tomaš.

Tatjana Šestić, završila je osnovne akademske studije Mehatronike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, i ovom prilikom zahvalila se lokalnoj upravi i načelniku na prijemu i nagradi.

„Zahvalna sam na ovoj nagradi. Mislim da je ona od velikog značaja za nas studente koji smo ulagali trud, red i rad u naše dosadašnje školovanje i mislim da je to jedan odličan projekat koji se ostvaruje u našoj opštini te se nadam da će ovaj projekat da traje još u budućim godinama“ navela je Mirjana Preradović, studentica Akademskih umjetnosti u Banja Luci.

Milijana Janjić, apsolvent Filološkog fakulteta u Banja Luci, zahvalila se načelniku Tomašu na nagradi. „Mogu samo da pohvalim i da se zahvalim opštini i načelniku što organizuju ovakav tip projekata i što podstiču studente da se dalje trudimo i da postižemo još bolje rezultate“, rekla je Janjić.

Na turističko putovanje u Milano, zajedno sa Božanom Tošić, Milijanom Janjić, i Tatjanom Šestić, ići će i Mirjana Preradović, Milica Jovljević, Dejana Vasić, Milan Palikuća, Slađana Savković, Gavrilo Milanović, Slaven Petković i Slađana Radivojević.

Studentske nagrade se dodjeljuju u tekućoj godini za tri studenta sa područja opštine Prnjavor. Pravo na dodjelu studentske nagrade imaju studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i zemljama bivše Jugoslavije, koji nisu obnovili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu položili sve ispite iz prethodnih godina studija. Studenti moraju imati prosečnu ocjenu najmanje 9,50 i poželjno je da su u toku osnovnog i srednjeg obrazovanja ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom takmičenju iz nekog nastavnog predmeta. Studentske nagrade se dodjeljuju na osnovu prijave po javnom pozivu, a pravo na nagradu, studenti mogu ostvariti samo jednom u toku prvog ciklusa studija. /prnjavorlive.info/

PODIJELI