Prnjavor: Još jedno lice zaraženo virusom korona

0
597

Na području opštine Prnjavor danas je potvrđen novi slučaj zaraze virusom korona kod žene starije životne dobi. Od početka pandemije, na području Prnjavora registrovano je 29 slučaja zaraze virusom korona, rekao je na konferenciji za novinare komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

– Ova osoba je ranije imala kontakt samo sa suprugom, koji je preminuo prije nekoliko dana. U subotu je obavljena sahrana na kojoj je bilo socijalnih kontakata, koje trenutno ispituje epidemiološka služba Doma zdravlja, rekao je Tomaš.

Pod zdravstvenim nadzorom na području opštine nalazi se 117 lica, dok je 1348 lica uz odobrenje epidemiologa izašo iz nadzora.

Nadležna inspekcija je kod dva privredna subjekta utvrdila nepravilnosti u poštovanju predviđenih mjera zaštite.

-Nisu imali lica zadužena za dezinfekciju, kao ni rukavice i maske za kupce, istakao je Tomaš.

Komunalna policija na javnoj površini zatekla je jedno lice bez zaštitne opreme.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 46 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru. Prema izvještaju Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa nije bilo sankcionisanih lica.

U lokalnim karantinima trenutno je smješteno 14 lica, a u toku dana na područje opštine najavljen je dolazak još tri lica.

Od 15.00 časova do sutra ujutro u 5.00 časova na snazi će biti policijski čas.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI