APPLE: Super božićni pokloni radnicima

0
1594

Da je kompanija Apple pravi raj za zaposlene pokazuje i činjenica da oni svoje radnike pred svaki Božić i Novu godinu iznenade prigodnim poklonom. Naime, ove godine su svi zaposleni dobili skupi ranac posebno prilagođen za prenošenje gedžeta, ali to nije bio najvrijedniji dio božićnih iznenađenja.

Ranac je posebno skrojen kako bi bio prilagođen nošenju raznih gedžeta, a tu je i neizostavni Apple logo. Međutim, ono što je zaposlene posebno iznenadilo ove godine, jeste pismo koje se nalazilo unutra.

“Ovo je naš poklon za vas. Međutim, taj poklon je nemoguće uporediti sa onim što ste vi dali nama. Za poklon je potrebna promišljenost i saosjećanje. Potrebno je u njega uložiti svoje vrijeme, svoje talente i svoje srce. Vi poklanjate svoju dobrotu, znanje, humor i strpljenje.

 

APPLE2

 

Poklanjate ih tako što mijenjte kolegu kako bi mogao da ode na zasluženi odmor. Poklanjate ih svaki put kad prepoznate i pohvalite urađeno. Poklanjate ih kada kupite kafu viška prije dolaska na posao i poklonite je kolegi. Poklanjate ih na početku sezone, ali i na kraju vrlo dugog dana. Poklanjate ih uvijek i bez prestanka.

Divni proizvodi nastaju u Kupertinu. Divni trenuci nastaju zbog vas. Ti trenuci su vaš poklon ovih praznika – vašim klijentima, vašim kolegama i cijelom svijetu. Hvala vam.”

 

APPLE3

 

Dirnuti zaposleni su se poklonima hvalili na društvenim mrežama, a jedan od njih napisao je kako ga je Apple razmazio. Zaposleni u Google-u se, takođe, neće žaliti na svoj ovogodišnji poklon. Naime, prema nezvaničnim informacijama svi zaposleni su za predstojeće praznike na poklon dobili skupi pametni sat sa Androidom.

PODIJELI