CVIJANOVIĆEVA UPUTILA SAUČEŠĆE POVODOM TERORISTIČKOG NAPADA U BEČU

0
485

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je saučešće predsjedniku Austrije Aleksanderu van der Belenu povodom terorističkog napada u Beču i najoštrije osudila ovaj gnusni čin.

“Poštovani predsjedniče, sa dubokom žalošću i nevjericom primila sam vijest o terorističkom napadu u kojem su nedužni građani izgubili živote. Ne postoji opravdanje za nasilje i terorizam, zato najoštrije osuđujemo ovaj gnusan i kukavički čin”, navodi se u telegramu saučešća.

Cvijanovićeva je naglasila da će Republika Srpska i njene institucije nastaviti da se snažno zalažu za jačanje regionalne i međunarodne saradnje u borbi protiv svih bezbjednosnih prijetnji, posebno terorizma i ekstremizma.

“U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama, porodicama nastradalih i narodu Austrije upućujem izraze najdubljeg saučešća”, navela je Cvijanovićeva.

U Beču je sinoć na šest lokacija izveden teroristički napad u kojem su četiri lica izgubila život, a 17 je ranjeno. Policija je usmrtila napadača, a jedna osoba je uhapšena.

/Srna/

PODIJELI