DZ Prnjavor: Obavještenje za vakicinaciju osoba starijih od 65 godina protiv COVID19

0
507

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozivaju lica starija od 65 godina sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv COVID 19.

Pomenuta lica koja žele da ostvare mogućnost da se kroz imunizaciju zaštite od COVID 19, radi evidentiranja treba da se jave svojim timovima porodične medicine u kojima su registrovani, počev od četvrtka, 11. marta 2021. godine.

Prikupljene podatke o licima zainteresovanim za vakcinaciju timovi porodične medicine će svrstati u kategorije lica od 65 do 69 godina, od 70 do 74 godine, od 75 do 79 godina, te 80 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u Domu zdravlja Prnjavor, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Vakcinacija za lica registrovana u privatnim timovima porodične medicine će biti organizovana u Domu zdravlja Prnjavor, na način da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se shodno ovom pozivu prijave i dostavi ih nadležnom domu zdravlja.

Dom zdravlja Prnjavor će prihvatiti i prijave lica koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na teritoriji opštine Prnjavor za koje je Dom zdravlja Prnjavor nadležan. Kontakt telefon za prijavu ovih lica je 051/665-211.

Građani koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu biće pozivani na vakcinaciju od strane Doma zdravlja Prnjavor . O svemu navadenom, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je dostavilo zvaničnu instrukciju domovima zdravlja i privatnim ambulantama porodične medicine u Republici Srpskoj.

Vaš Dom zdravlja Prnjavor

PODIJELI