LUSIJA KIMANI I MILAN MITROVIĆ POBJEDNICI ULIČNE TRKE

0
769

Atletičari Lusija Kimani i Milan Mitrović pobjednici su 22. Međunarodne ulične trke u Prnjavoru.

U kategoriji seniorki drugo mjesto u trci na 5.000 metara pripalo je Jeleni Kostić, a treće Sari Dešić. Kod seniora drugoplasirani je Miloš Krstić, a treći Nikola Pejčić.

Lusija Kimani je novinarima rekla da je trka bila dobra, konkurencija jaka, a staza zahtjevna, dok je srpski atletičar Milan Mitrović, koji je po prvi put učestvovao na trci u Prnjavoru, zahvalio domaćinima na prijemu i dobroj organizaciji, i čestitao svim učesnicima trke.

Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor” Željko Petrović, domaćin jučerašnje trke, precizirao je da su na stazi u Prnjavoru trčali atletičari iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i NJemačke, dok elitni takmičari iz Kenije i Etiopije nisu mogli doći zbog obaveznog karantina po povratku u njihovu zemlju.

“Naša članica Jelena Gajić nije ove godine branila titulu zbog oporavka od virusa korona, ali je istrčala fan-ran trku kako bi promovisala grad i klub”, pojasnio je Petrović izostanak najbolje prnjavorske atletičarke iz najjače konkurencije.

On je rekao da će klub nastaviti sa očuvanjem kvaliteta pet zvjezdica, sa koliko ih je ocijenila Evropska atletska asocijacija, i tradicije održavanja trke povodom Dana opštine Prnjavor.

Uličnoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić, koji je novinarima rekao da je ova manifestacija veliki doprinos za atletiku Srpske.

“Iz godine u godinu pratimo uličnu trku u Prnjavoru, koja poprima obrise ozbiljne atletike, a što je najvažnije imamo kontinuitet održavanja u ovo teško vrijeme pandemije virusa korona” , izjavio je Ivičić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je ovo važan sportski događaj za lokalnu zajednicu, ali i manifestacija koja Prnjavor postavlja među regionalne centre atletike.

“Ovo je druga godina kako ulična trka nosi status pet zvjezdica za kvalitet, što je rijetkost u BiH, zbog čega ćemo mi u lokalnoj zajednici učiniti sve da tako ostane i u narednim godinama”, rekao je Tomaš.

U programu 22. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2021” održane su i trke učenika osnovnih i srednjih škola, cicibana, veterana i fan-ran trka.

U kategoriji juniora najbolji je bio Filip Nedeljković, a kod juniorki Sara Dešić.

Trka koja se održava povodom Dana opštine Prnjavor i ove godine imala je humanitarni karakter jer je sav prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”.

Generalni sponzor trke je preduzeće “Komerc Mali” iz Prnjavora, a generalni pokrovitelj opština.

/SRNA/

Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI