Noćas dodjela Oskara

0
447
Ceremonija 93. uručenja nagrada Oskar koje dodjeljuje američka Akademija za film i nauku biće održana noćas u Dolbi teatru u Holivudu.

Dodjela Oskara tradicionalno se održava u februaru, ali je odgođena zbog pandemije kovid 19.

Ovogodišnja dodjela filmskih nagrada drugačija je po tome što nominovani glumci i režiseri nisu morali da prikažu svoje djelo u bioskopima da bi bili u konkurenciji za nagrade, zbog činjenice da su zbog pandemije u većini zemalja bili zatvoreni bioskopi.

Manifestacija će ove godine biti drugačina u odnosu na ranije iz više razloga. Naime, ove godine je prvi put za najbolji film nominovan rad producentskog tima koji je u potpunosti sastavljen od tamnoputih članova, prvi put su dvojica glumaca azijskog porijekla nominovani za najbolju ulogu, a za nagradu najboljeg režisera nominovane su dvije žene, podsjeća Si-En-Bi-Si.

Domaćin dodjele biće režiser Stiven Soderberg, koji će se, kako je rekao, potruditi da sama ceremonija izgleda kao film, a ne kao televizijska emisija.

U Dolbi teatru neće biti publike, ali će svi nominovani lično prisustvovati dodjeli nagrada.

Ceremonija počinje u 20.00 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 2.00 časa poslije ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Brojne internet stranice objavile su uputstva za gledaoce u pojedinim zemljama, koji će imati priliku da neometano gledaju ceremoniju na internetu.

PODIJELI