Meta: Ambasadorka SAD podržava Ramu, možda i lobira za Srbiju

0
317

Predsjednik Albanije Iljir Meta optužio je američku ambasadorku u Albaniji Juri Kim da se miješa u unutrašnje poslove te zemlje tako što je podržala premijera Edija Ramu uoči današnjih parlamentarnih izbora, sugerišući da je Kim možda i dio ”lobističke kampanje koju plaća Srbija”, javlja AP.

Meta je oštro govorio o ambasadorki Juri Kim juče prilikom gostovanja na televiziji i pozvao je da “prestane da podržava Ramu, koji krši izbornu tišinu”.

U jednom trenutku Meta je nagovijestio da bi ambasadorka Kim mogla da bude dio međunarodne kampanje lobiranja protiv njega koju, kako je rekao, predvodi Srbija, navodi AP.

“Postoje korumpirani krugovi. Postoji lobiranje koje plaća Srbija, tamo (u SAD) i drugim zemljama, koje američki predstavnici koriste protiv Iljira Mete”, rekao je predsjednik Albanije.

Dok je trajala emisija na Siri televiziji, Kim je poslala tekstovnu poruku Meti i tvitovala o nedeljnim izborima, odgovorivši na upozorenje Mete da će Albanci “uzeti vile i druge alate ako premijer pokuša da manipuliše glasanjem ili rezultatima”.

“Neprihvatljivo je da bilo ko prijeti da će građani uzeti vile 25. aprila ukoliko im se ne dopadne izborni rezultat. Ove prijetnje zaslužuju osudu. Oni koji pozivaju na nasilje biće odgovorni za svoje riječi i akcije”, napisala je ambasadorka SAD.

PODIJELI