U Mostaru privedeno 10 osoba, jedna teško povrijeđena u neredima

0
143

Policija u Mostaru je za sada privela 10 lica zbog narušavanja reda i mira, a jedna osoba teško je povrijeđena, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

“U tuči je učestvovalo više huligana koji su koristili razne predmete poput palica, komada drveta i pirotehničkih sredstava. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske uprave Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor”, izjavio je Marić.

Na kriminalističku obradu privedeno je 10 aktera sinoćnjih nereda, a lice koje je zadobilo teže povrede hospitalizovano je na Univerzitetskoj kliničkoj bolnici u Mostaru, javio je “Kliks”.

Ovaj portal prenosi da je na jednoj porodičnoj kući pričinjena materijalna šteta, a tokom sukoba oštećena su i vozila koja su bila parkirana na ulici.

“Policijski službenici PU Mostar zajedno sa Centrom kriminalističke policije provode dalju operativnu istragu na terenu da utvrde identitet ostalih učesnika izazivanja nereda”, rekao je Marić.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe “Ultrasi” Fudbalskog kluba Zrinjski, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala radi izazivanja nereda i fizičkog obračuna, nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe “Red armi”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here