Milatović osvojio 58,88 odsto glasova, Đukanović 41,12 odsto; Pobjeda očekivana

0
1420

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Јakov Milatović osvojio je 58,88 odsto glasova, a kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović 41,12 odsto, pokazuju privremeni rezultati predsjedničkih izbora koje je večeras utvrdila Državna izborna komisija na sjednici u Podgorici.

Kandidat Pokreta “Evropa sad” Јakov Milatović osvojio je 58,88 odsto glasova, odnosno 221.592 glasa.

Kandidat DPS-a Milo Đukanović dobio 41,12 odsto glasova, odnosno 154.769 glasova.

Milatović je rekao da je pobjedu očekivao i da mu je drago što je ona bila ubjedljiva, te zahvalio građanima za podršku.

On je rekao da je još u oktobru nanio politički poraz Demokratskoj partiji socijalista na lokalnim izborima u Podgorici.

– Pobjeda je juče bila još ubjedljivija i drago mi je što su moji sugrađani toliko glasali za mene. Kada za vas glasaju oni koji vas najbolje poznaju, to govori mnogo o ispravnosti onoga što radim – rekao je Milatović za RTCG.

Kako je rekao, kampanja je bila usmjerena na to da birači iz prvog kruga isto urade i u drugom.

– Poruke koje sam slao tokom kampanje uoči drugog kruga dale su rezultat. Јedan broj ljudi je izašao kako bi dao doprinos da se završi era Mila Đukanovića u Crnoj Gori, a drugi da podrže viziju ljepšeg i bogatijeg života u Crnoj Gori – istakao je Milatović.

Milatović je naveo da je Crna Gora nakon avgusta 2020. godine zakoračila u novu eru demokratičnosti i da je to proces kroz koji je trebalo da prođe mnogo ranije.

PODIJELI