Izvještaj SO-e Prnjavor – Program kapitalnih ulaganja

0
1664

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor sinoć su okončali nastavak 21. Sjednice raspravom i usvajanjem još četiri tačke dnevnog reda.

Najviše interesa u raspravi izazvalo je usvajanje Izvještaja i plana izgradnje, modernizacije i rekontrukcije infrastrukturnih objekata na poručju opštine Prnjavor za prošlu, odnosno ovu godinu.

Šef Kluba odbornika SDS-a Slaviša Jenjić rekao je da 530 hiljada maraka za kapitalne investicije malo, ali isto tako da i 53 miliona maraka ne bi bilo dovoljno.

Miro Šikarac odbornik NDP-a je potvrdio da ovaj iznos nikako ne može da zadovolji  potrebe svih građana, ali da očekuje rebalans budžeta tokom godine koji bi malo popravio situaciju. „Naši prioriteti su pored vodosnabdjevanja i ulaganja u grad, asfaltiranje ulica i izgradnja trotoara, dok smo naravno svjesni i ogromnih potreba u našim selima“, kaže Šikarac.

Šef Kluba odbornika SNSD-a,  Goran Zemun  program kapitalnih investicija za ovu godinu ocjenio je kao katastrofalan. „SDS nam je obećavao da će u ulaganja ići oko 25% od budžeta, a za prošlu godinu su uložili 2,1%, ovu oko 3,2% u novcu je to 330, odnosno 530 hiljada maraka“, kaže Zemun. On je postavio i pitanje gdje je zavšrilo 650 hiljada maraka namjenskih sredstava za izgradnju Vatrogasnog doma i zapitao se zašto taj iznos nije planiran u kapitalnim investicijama.

Borko Lukanović predsjednik Skupštine opštine Prnjavor kaže da se ne slaže sa opozicijom po pitanju kritika na iznos kapitalnih ulaganja. „ Ukupna ulaganja su oko milion i 700 hiljada maraka, jer u tim sredstvima treba da se računa i oko 1,1 milion za vodosistem Povelič i još 100 hiljada za druge infrastrukturne objekte“, kaže Lukanović. On smatra da treba biti objektivan i navesti sve, kao i namjeru Opštine da glavni  prioritet bude završtetak vodovoda Povelič. /R.P/

Vezani članak: https://prnjavorlive.info/izvjestaj-nastavak-21-sjednice-so-e-prnjavor/

PODIJELI