Radio Prnjavor: Na današnji dan rođen je Toše Proeski- Od 15:00 časova prisjetićemo se njegovih hitova

0
459

 

Todor Toše Proeski, poznat kao „balkanski anđeo“ je bio jedan od najpopularnijih makedonskih pevača i jedna od najomiljenijih ličnosti na prostoru bivše Jugoslavije. Mnogi smatraju da je svojim osmehom, pojavom i pesmom ujedinio Balkan, a njegov zaštitni znak je bio: „Ve sakam site!“ („Sve vas volim!“).

Rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, gradu u južnoj Makedoniji, a tragično je nastradao 16. oktobra 2007. godine u hrvatskom gradu Nova Gradiška. Pevačevo pravo ime Todor u prevodu znači Božji dar.

 

Makedonski slavuj, kako su ga zvali, imao je obožavatelje po cijeloj regiji koji su se potrudili da se njegova vanserijska darovitost nikad ne zaboravi.

Muzičku emisiju posvećenu ovom pjevaču emitujemo danas (25.januar) od 15:00 časova, u programu Radio Prnjavora, možete nas slušati i na prnjavorlive.info kao i na 99,10 Fm

Njegove kolege i suradnici znaju reći da se takav pjevač i osoba rijetko u životu susreću. Prisjetimo se onda, posebno danas, nekih od njegovih najvećih hitova koje je ostavio za sobom.

Priprema novinar Radio Prnjavora, Marijan Popadić.

PODIJELI