Dan policije – parastos i polaganje vijenaca za poginule policajce širom Srpske (FOTO)

0
471

Dan policije – 4. april, obilježava se širom Republike Srpske, uz polaganje vijenaca i služenje parastosa za poginule policajce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Ispred Spomen obilježja Policijske uprave Banjaluka, služen je parastos za 252 poginula pripadnika tadašnjeg CЈB Banjaluka u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Nakon održanog parastosa, na spomen-obilježje poginulim policajcima vijence su položili pripadnici Policijske uprave Banjaluka i predstavnici boračke organizacije Grada Banja Luka.

Dan policije Srpske, obilježen je i u Prijedoru, u crkvi Svete Trojice, gdje je služen parastot, au prostorijama Policijske uprave Prijedor položeno cvijeće i prislužene svijeće ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima ove Uprave u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Služen parastos PU Prijedor u crkvi Svete Trojice

Služen parastos PU Prijedor u crkvi Svete Trojice

Počast je odata za 74 pripadnika PU Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne brigade policije, pokazavši da njihova žrtva nije zaboravljena.

Pripadnici Policijske uprave Doboj odali su danas počast za 127 poginulih pripadnika ove uprave u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, povodom Dana Policije Republike Srpske.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula su 102 pripadnika aktivnog i rezervnog sastava ove uprave i 25 pripadnika Petog odreda Specijalne brigade policije Doboj.

Obilježavanje Dana policije u Doboju (Foto: RTRS)

Obilježavanje Dana policije u Doboju (Foto: RTRS)

U Šamcu je danas obilježen 4. april – Dan policije Republike Srpske, a tim povodom je služen parastos i položeni vijenci za petoricu policajaca iz Šamca poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Obilježavanje Dana policije u Šamcu (Foto: SRNA)

Obilježavanje Dana policije u Šamcu (Foto: SRNA)

Zamjenik komandira Policijske stanice Šamac Zvjezdan Drinić rekao je Srni da se ova stanica iz dana u dan podmlađuje novim kadrom.

Pripadnici policije čuvali su Republiku Srpsku tokom proteklog rata, a i u ovim izazovnim vremenima pokazuju da su uz građane, istaknuto je danas u Kotor Varošu gdje je, povodom Dana policije, služen pomen poginulim policajcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Komandir Policijske stanice Kotor Varoš Igor Kovačević čestitao kolegama Dan policije i naglasio da se posebno poštovanje na ovaj dan mora odati poginulim policajcima, koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske i čija žrtva ne smije biti zaboravljena.

PODIJELI