Narodni poslanik Milan Petrović traži proglašenje vanredne situacije u Prnjavoru nakon olujnog nevremena

0
167

Nakon jučerašnjeg olujnog nevremena koje je prouzrokovalo značajnu štetu na poljoprivrednim usjevima, objektima i vozilima u Prnjavoru, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Petrović uputio je hitan poziv gradonačelniku Tomašu da sazove sjednicu Gradskog štaba za vanredne situacije.

Petrović je u svojoj objavi na društvenom mreži Facebook naglasio da je neophodno proglasiti vanrednu situaciju na području grada Prnjavora, te formirati stručne komisije za procjenu nastale štete. Osim toga, on je zatražio da se građanima pogođenim nevremenom obezbjedi hitna materijalna pomoć iz gradskog budžeta, uz istovremeno angažovanje resursa i na nivou Republike Srpske.

“Brojni naši sugrađani su juče pretrpjeli veliku materijalnu štetu, a da bi se sanirale posljedice nevremena i ublažile poteškoće pogođenih, neophodno je preduzeti hitne mjere na svim nivoima vlasti”, istaknuo je Petrović. “Stoga apelujem na nadležne da u što kraćem roku odgovore na ovu elementarnu nesreću i pomognu ljudima da se što prije vrate u normalan životni ritam.”. saopšteno je iz prnjavorskog SDS-a.

PODIJELI