Gatarić- sve spremno za odbranu od poplava na području opštine Prnjavor

0
1159

Sve relevantne institucije su u povećanom stepenu pripravnosti kada je u pitanju zaštita od poplava, a situacija na terenu se redovno prati, istakao je načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić.

“Za sada se bilježi opadanje nivoa vode, ali zabrinjavajuće je da mateorolozi u narednim danima najavljuju nove padavine. Preduzeli smo sve u skladu sa postojećim pravilnikom, tako da je u pripravnosti Civilna zaštita, preduzeće Ribnjak, Vatrogasna jedinica Prnjavor, policija i predstavnici Civilne zaštite po mjesnim zajednicama, Vodovod” kazao je Gatarić.

Zabrinutost za svoju bezbijednost zbog eventualnih poplava dijele i mještani susjedne opštine Derventa, čija je grupa građana boravila u posjeti kod načelnika Gatarića.

“Obzirom da su građani Dervente pretrpjeli ogromnu štetu u poplavama 2010. godine, mi smo danas razgovarali eventualnoj o institucionalnoj saradnji štabova Civilne zaštite Prnjavora i Dervente” rekao je Gatarić.

Načelnik je napomenuo da Prnjavoru još uvijek nisu isplaćena sredstva od strane Vlade RS, za štetu od poplava 2010. godine, te da je zbog ovakvih iskustava, potrebno učiniti sve radi prevencije poplava. /R.P./

PODIJELI