Kinezi obožavaju Đokovića: Novak novi Valter!

0
1618

Kakva je zvijezda Novak Đoković! Kinezi ga toliko obožavaju da bi bez ikakve dileme moglo da se kaže da je dostigao slavu našeg čuvenog glumca Velimira Bate Živojinovića, koji je omađijao ljude u najmnogoljudnijoj državi svijeta glumeći čuvenog Valtera.

Razočarao je Nole sve obožavaoce kada je otkazao učešće na turniru u Pekingu, ali zato sada u Šangaju pokušava na sve načine da nadoknadi propušteno. Po svemu sudeći, odlično mu ide! Uz veliku podršku publike, na turniru na kojem brani titulu pobijedio je Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:0 (6:4, 6:4) i plasirao se u četvrtfinale, a ovacije su bile kao da je igrao pred srpskom publikom, za reprezentaciju.

djokovic kina

Kineske navijače nije mrzilo da razviju transparente na srpskom jeziku i napišu ono čuveno: „Idemo, Nole!“. A on se njima odužio u svom stilu. Novak Đoković govori više jezika, kineski za sada ne, ali zna nekoliko riječi. Kao što zna i svoj nadimak, koji je na kineskom napisao na kameri, što je izazvalo pozitivni haos na tribinama.

– Zadovoljan sam kako sam igrao, i to od prvog do posljednjeg poena. Nisam imao pad ni u jednom trenutku meča. Izgubio sam servis samo jednom, a Pospišil je imao tokom meča 28 vinera i 12 asova – objasnio je poslije meča Đoković.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Miše Zvereva iz Njemačke, 110. tenisera svijeta, koji je, iako nema visok plasman na ATP listi, uvijek neugodan. Do sledećeg meča, Novak se oprostio od publike u sada već poznatom stilu – poslavši srce prisutnima, koji su neumorno mahali srpskim zaastavama, dok su neki otišli i korak dalje i iscrtali ih po licu.

alo

PODIJELI