Usvojen nacrt budžeta od 13.9 miliona maraka

0
1213

Odbornici Skupštine opštine usvojili su danas nacrt budžeta za narednu godinu,u iznosu 13,9 miliona maraka.U višečasovnoj raspravi bilo je mnogo prijedloga,a eventualne promjene prve verzije najznačajnijeg opštinskog  godišnjeg dokumenta , odvijaće se tokom javne rasporave  i na novoj  sjednici ,planiranoj 28.decembra.

Sjednici je prisustvovalo 27 odbornika,a nacrt je usvojen sa 21 glasom,dok je šest odbornika Srpske demokratske stranke ostalo uzdržano tokom glasanja.

Aktivnosti oko usvajanja budžeta biće nastavljene 20.decembra,kada je planirana javna rasprave.

U okviru aktuelnog časa,odbornik SNSD,Veljko Gvozdenović upoznao je Skupštinu opštine o zahtijevu nekoliko mladih Prnjavorčana prema direkciji  Javnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske,jer im  nije jasno  kako  niko  od sugrađana nije primljen za rad na naplatnim kućicama na auto putu „9.januar“,od Prnjavor do Doboja.

Danas je usvojena stopa poreza na nepokretnosti  na području naše opštine za narednu godinu u iznosu 0,05 odsto,a podršku odbornika dobio je i prijedlog načelnika opštine o povratku visine stipendije za učenike i studente na nivo koji je bio do 2012.godine.

Dosadašnji odbornik Narodnog demokratskog pokreta, Slaviša Milinčić rekao je na sjednici da napušta ovu  stranku,a u Skupšini će,kako je istakao,raditi kao nezavisni odbornik,pri čemu,kao i njegova dvojica dosadašnjih kolega iz NDP-a,ostaje u sastavu vladajuće  skupštinske većine.

PODIJELI