Dobro organizovana školska mreža u Laktašima, Prnjavoru, Srpcu i Gradišci

0
1852

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija pohvalio je danas rad Aktiva direktora osnovnih škola iz Laktaša, Gradiške, Srpca i Prnjavora, kao i organizaciju školske mreže na ovom području, gdje je zabilježeno povećanje broja prvačića u odnosu na prošlu godinu.
Nakon sastanka Aktiva direktora osnovnih škola Laktaša, Gradiške, Srpca i Prnjavora u Etno-selu Gornja Lepenica, Mutabdžija je izjavio novinarima da je ovaj aktiv jedan od najorganizovanijih i sa najmanje problema koji opterećuju resorno ministarstvo. 

Mutabdžija je obećao da na ovom području neće biti ukidanja škola sa malim brojem učenika. 

On je istakao da je ključno pitanje kontinuirani rad na stručnom usavršavanju nastavnika, te dodao da je u vezi sa tim potpisan sporazum sa Evropskom komisijom u Briselu. 

Govoreći o sanaciji školskih objekata oštećenih u poplavama na ovom poručju, Mutabdžija je rekao da će biti pronađen donator za sanaciju prizemlja Osnovne škole “Dositej Obradović” u Razboju kod Srpca. 

Mutabdžija je podsjetio da je slično urađeno i u opštini Prnjavor, gdje je firma “Komerc mali” prihvatila da sanira jednu školu. 

Resorni ministar je pohvalio rad i svih ostalih aktiva direktora, istakavši da je to izvanredna spona između prosvjetnih vlasti Republike Srpske i lokalnih zajednica. 

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola iz Laktaša, Gradiške, Srpca i Prnjavora Radoslav Savanović rekao je da su ministra upoznali o problemima organizovanja đačkih ekskurzija i da su zatražili da se ispoštuju ranije odluke kada je riječ o standardu zaposlenih u osnovnom obrazovanju. 

Članovi ovog aktiva upoznali su ministra o aktuelnim pitanjima na kraju ove školske godine i pripremama za početak nove.

PODIJELI