Prnjavor: Prijem za djecu sa Kosova i Metohije

0
1137

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem za djecu sa Kosova i Metohije, koja su u okviru projekta „Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ smještena kod porodica u Prnjavoru.

Tomaš je podsjetio da opština Prnjavor već duži niz godina učestvuje u ovom projektu, te da iz budžeta obezbjeđuju tri stipendije za djecu sa Kosova i Metohije.

„Sada smo u mogućnosti da pomognemo na ovaj način. Važno je da se djeca druže, a ovi kontakti u budućnosti mogu dati još više rezultata. Mi ćemo se potruditi da ovih sedam dana budemo izuzetno dobri domaćini. Danas je u planu da djeca posjete zdravstveno-turistički centar „Banja Kulaši” i uvjeren sam da će im i tamo biti lijepo. Zahvalan sam svim roditeljima i djeci koji su primili 24 mališana sa Kosova i Metohije i sigurno je da će biti dobri domaćini, a zahvalan sam i upravi Banje Kulaši koji su organizovali današnje druženje i izašli nam u susret“, rekao je Tomaš.Prijemu je prisustvovala i učiteljica Milanka Lazić iz Babinog Mosta, opština Obilić, koja se domaćinima zahvalila na gostoprimstvu.

” Deca su zadovoljna sa smeštajem, kažu da im je bolje nego kod svoje kuće. Svi su prezadovoljni gostoprimstvom, i mi i deca. Prvi put smo ovde i ja koristim priliku da se zahvalim svima i htela bih da vas pozovem da dođete kod nas na Kosovo. Mi možda ne možemo u ovolikoj meri da vas dočekamo, ali pružićemo gostoprimstvo koliko možemo”, kaže Lazićeva.

Učenik četvrtog razreda Filip Petrović kaže da je zadovoljan dočekom u  Prnjavoru.

” Svi su nas dočekali lepo, stvarno sam zadovoljan i radujem se što danas idemo na bazen, a volio bih sa drugarima da odem i u bioskop”, kaže Filip.

U Republiku Srpsku prije dva dana stiglo je oko 900 djece sa Kosova i Metohije u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosmeta, a centralni doček bio je u Andrićgradu.

(prnjavorlive)

 

PODIJELI