Dodik poručio Paviću: Smjene se nastavljaju

0
683

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručuje je da se nastavlja sa utvrđivanjem ko je opstruisao izborni proces na štetu koalicije i da u vezi s tim neće da pregovara.

– Mi imamo pravo da to tražimo jer u koalicionom kapacitetu učestvujemo sa 65 odsto. SNSD neće stajati iza onih koji su svojim lošim radom i zalaganjem, slabim radnim rezultatima ili pak destruktivnim predizbornim aktivnostima doprinijeli da naš izborni rezultat bude lošiji od očekivanog, bez obzira da li je riječ o našem ili kadru DNS-a – rekao je Dodik, koji je i predsjednik RS.

On je tako reagovao na jučerašnju izjavu prvog čovjeka DNS-a Marka Pavića koji je nakon sjednice Predsjedništva stranke poručio da za njega “u DNS-u nema mangupa”.

– Smjene kadrova Demokratskog narodnog saveza su obavljene mimo našeg znanja, nije nam poznato ko ih je tražio i provodio. Dva puta sam do sada razgovarao sa Dodikom. Naše kadrove ne mora niko smjenjivati, ako to treba uraditi uz dokaze, mi ćemo to sami uraditi. Druga je pozadina iza smjena, ne slabi rezultati – rekao je Pavić.

Prvi čovjek DNS-a je poručio da se lično neće odreći nijednog člana stranke.

– Dodik je rekao da ima mangupa, za mene ih u Demokratskom narodnom savezu nema. To su ljudi koji su iznijeli dobro ovu kampanji. Dodikovi i moji podaci nisu baš identični. Neću se lično odreći nijednog člana. Sa funkcije mogu biti smijenjeni ako su pogriješili, onda ćemo ih smijeniti. Demokratski narodni savez ne može prihvatiti smjene svojih kadrova. Ako si sa nekim u koaliciji 20 godina, onda se mora poštovati povjerenje – zaključio je Pavić.

Nakon izbora bez fotelje ostalo je troje DNS-ovih funkcionera, dok se protiv jednog vodi istražni postupak. Sinoć je objavljena informacija da Vlada RS razmišlja i o smjeni ministra prosvjete i kulture RS Daneta Maleševića.

Zbog priče o strujama i kadrovima, prodaja RŽR-a “Ljubija”, čemu se DNS snažno protivio prije izbora, pala je u drugi plan. Pavić je rekao da je to odluka Vlade i da ministri iz njegove stranke nisu glasali za prodaju. Nije objasnio kako će odgovariti ako, ipak, bude prodata.

(SRNA)

PODIJELI