Elzan Bibić pobjednik ulične trke u Prnjavoru

0
1229

Reprezentativac Srbije, Elzan Bibić/20/ iz Novog Pazara, osvojio je prvo mjesto na Međunarodnoj atletskoj uličnoj trci “Prnjavor 2019”.

Tokom interesantne i neizvjesne borbe na stazi dogoj 5 000 metara on je u finišu uspio da pretekne najozbilje kandidate za prvo mjesto, Abela Kibeta i Mutukua Vambua iz Kenije. Bibiću je ovo bio četvrti nastup na trci u Prnjavoru i prvi trijuf.

U Ženskoj seniorskoj konkurenciji Amela Terzić, reprezentativka Srbije, trijufovala je ispred Ngime Mbogo i Novopazarčanke Teodore Simović.

Organiozovano je više od dvadeset trka za sve starosne kategorije, a simpatije velikog broja gledalaca privukli su cicibani.

U rekkreativnoj trci nastupali su i načelnik opštine Darko Tomaš, i ministar za Regionalnu  saradanju i evropske integracije, Zlatan Klokić.

Prema riječima Dragana Jaćimovića, predstavknika republičkog ministarstva za porodicu omladinu i sport, Prnjavor se još jednom predstavio u pravom svjetlu, čime je istakao kandidaturu za petu zvjezdicu Evropske atletske federacije, kao najviši standard u ovom sportu. B.Radulović/prnjavorlive.info/

PODIJELI