Održana Javna rasprava o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata

0
719

U Domu kulture sinoć je održana Javna rasprava o Nacrtu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata na području opštine Prnjavor, kojoj su prisustvovali načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, načelnica odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Prnjavor, Suzana Švraka, kao i predstavnici ugostiteljskih i trgovinskih objekata i građani koje je ova rasprava zanimala.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Prnjavor, Suzana Švraka, istakla je da su se prijedlozi koji su se mogli čuti, uglavnom odnosili na radno vrijeme ugostiteljskih objekata, a bilo je pitanja vezanih i za radno vrijeme trgovinskih objekata, te njihov rad nedjeljom. Tema je bila i rad dragstora za koje opština ne donosi odluku o njihovom radnom vremenu.

Švraka je istakla da će se u narednom periodu raditi na uobličavanju  prijedloga i sugestija koji su se mogli čuti na raspravi, a bilo je i pismenih prijedloga sa terena,koji će biti uobličeni u dokument prijedloga koji će se naći pred odbornicima.

Neki od ugostitelja  predlažu da radno vrijeme ostane do dva časa i da bude univerzalno. Najveća polemika, prema riječima ugostitelja Draška Aulića, vodi se oko radnog vremena objekata koji se nalaze u stambenim zgradama.

Prema Aulićevim riječima, radno vrijeme ugostiteljskih objekata ne odražava se negativno na bezbijednosnu situaciju na području opštine. /prnjavorlive.info/

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI