Savez UMA RS povodom prodaje imovine HUTP “Cer” Prnjavor: Ne proradi li pozitivno, proradiće prirodno pravo

0
1690

Savez Udruženja malih akcionara RS će u srijedu 10.09. u 12:30 časova ispred Okružnog privrednog suda u Banjaluci, održati konferenciju za novinare povodom prodaje imovine HUTP „Cer“ a.d. Prnjavor – Banja Kulaši, koja je zakazana za isti dan sa početkom u 13 časova u pomenutom sudu.


banjakulasi

Prema saopštenju malih akcionara, odbor povjerilaca HUTP „Cer“ a.d. Prnjavor tražio je da se prodaja obustavi iz brojnih razloga. Oni tvrde da je prodaja zakazana od strane stečajnog upravnika koji ne ispunjava zakonske uslove da vodi ovaj stečaj, a koji je smijenjen još u sedmom mjesecu ove godine.

Oni su dodali da je stečajni postupak nezakonit i da je pokrenut za potraživanje od ukupnih 1.200 KM, te da prodaja krši brojne zakonske regulative, kao i da imovinski-pravni odnosi oko Banje Kulaši nisu riješeni što dovodi u pitanje površinu pomenutog zemljišta.

Akcionari takođe napominju da prodajom nije obuhvaćena koncesija HUTP „Cer“ na eksploataciju ljekovite vode Banje Kulaši, čija vrijednost je veća od vrijednosti postojećih objekata.

Mali akcionari su 02.09. uputili inicijativu za odlaganje navedene prodaje, te tvrde da će, ukoliko se u ovom stečajnom postupku ne počne postupati u skladu sa zakonom, oni, radnici i građani, u odbrani ugroženih osnovnih ljudskih prava, biti prinuđeni da primijene prirodno pravo.

„Stečajni postupak u HUTP „Cer“ a.d. Prnjavor je klasičan primjer legalizacije pljačkaške privatizacije , uz učešće ne samo nezakonitih i nesavjesnih vlasnika Zepter Fond-a  i njegovih upitnih vlasnika na Karibima i Kipru (off-shore lokacije poznate po pranju para) i Finhouse group i drugih fizičkih i pravnih lica ,već i odgovornih lica iz nadležnih organa, a  sve na ogromnu štetu savjesnih akcionara , radnika , savjesnih povjerilaca HUTP „Cer“ a.d. Prnjavor , kao i građana , te budžeta RS i BiH“, rekli su iz Saveza UMA RS. /FRONTAL/

PODIJELI