Prnjavor – Crveni krst BROJNE AKTIVNOSTI U NEDJELJI CRVENOG KRSTA

0
861

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Prnjavoru će brojnim aktivnostima do srijede, 15. maja, obilježiti Nedjelju Crvenog krsta pod sloganom “Volim da pomažem”.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Đurađ Stojčić rekao je Srni da će biti upriličene posjete višečlanim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe, kao i starim i nemoćnim osobama u okviru programa kućne njege.

“Na području opštine imamo pet baka starijih od 80 godina koje njegovateljice redovno posjećuju i pomažu im. NJima ćemo uručiti ovom prilikom skromnu pomoć”, precizirao je Stojčić.

U planu aktivnosti je i posjeta prnjavorskom porodilištu za šta su obezbijeđena tri paketa za novorođenčad.

Stojčić je rekao da će se tokom Nedjelje Crvenog krsta u školama na području opštine moći kupiti markice po cijeni od 0,50 KM.

On je napomenuo i da će ekipe Osnovne škole “Branko Ćopić” i Gimnazije, pobjednici opštinskog takmičenja iz poznavanja pružanja prve pomoći u subotu, 11. maja, učestvovati na regionalnom takmičenju u Kotor Varošu.

Danas se obilježava i Svjetski dan Crvenog krsta u znak sjećanja na Anrija Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

PODIJELI