PRNJAVOR: Borci obilježavaju krsnu slavu Mitrovdan

0
1483

Nakon parastosa za poginule borce sa prostora opštine Prnjavor u Spomen hramu na Vučijaku, Boračka organizacija danas je u Domu kulture obilježila svoju krsnu slavu.

20141108_132044

Predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor, Vlado Živković čestitao je svim borcima slavu uz podsjećanje na one koji su svoje živote ugradili u stvaranje RS. “623 borca iz naše opštine su položili svoje živote, jutros smo se na Vučijaku sjetili naših junaka, a svima nama koji smo se okupili danas uz slavsku trpezu, želim da se još mnogo godina srećemo i radimo zajedno u zdravlju, sreći i veselju”, rekao je Živković.

Nakon molitve  uoči lomljenja slavskog kolača, sveštenik Duško Drinić, paroh prnjavorski čestitao je borcima slavu uz poruku da sveti Dimitrije bude svima uzor kako se treba boriti i braniti svoju vjeru. ” On je mučenički postradao samo iz razloga što je ostao dosljedan vjeri hrišćanskoj i vaskrslom Gospodu i po cijenu života nije ga se odrekao, upravo njegov primjer sljedili ste i vi borci VRS i oni koji svoje živote položiše za stvaranje Republike Srpske i odbranu našeg naroda, kako pomenusmo u molitvi “svima onim koji usniše”, tako odajemo počast i borcima koji su stradali u odbrani svog naroda”, rekao je Dinić.

20141108_132108Načelnik optšine Siniša Gatarić, uputio je pisanu čestitku borcima u kojoj je naveo da na slavi nije prisutan zbog odlaska na Kosovo i Metohiju, gdje je domaćin na krsnoj slavi Pećke Patrijaršije. On je u čestitiki izrazio spremnost da pomaže boračke kategorije u skladu sa mogućnostima opštine Prnjavor, a uz čestitke povodom slave, zaželio im je mnogo uspjeha u društvenom djelovanju. /R.P./

PODIJELI