Džudo klub “Soko M” Prnjavor ponosan na mlade snage

0
1683

 

U aprilu 1993. godine, u Prnjavoru je zaživio džudo klub “Soko M”. Inicijator njegovog formiranja bio je Živko Milijaš, čovjek koji je već decenijama u tom sportu.

Njegov sin, Bojan Milijaš, krenuo je očevim stopama, a danas je velika podrška u stručnom štabu kluba.

Bojan ističe da je veoma važno za omladinu da treniraju, te da ih treba podržati u njihovoj kreativnosti i kretanju, izrazivši da je veoma ponosan na mlade snage u klubu.

Članovi džudo kluba “Soko M” treniraju u klupskoj dvorani koja je namjenski za ovaj sport.

Neki od polaznika kluba boravili su danas u Radio Prnjavoru, gdje su sa novinarom, Branom Radulovićem, razgovarali o postignutim uspjesima na takmičenjima.

Među njima je i trinaestogodišnji Zdravko Suvajac, nosilac plavog pojasa.

“Džudo treniram već šest godina, a za ovaj sport sam se odlučio jer je veoma rekreativan i za mene ne postoji nijedan drugi sport u kome možeš biti u isto vrijeme uspješan i da ti bude zabavno” kaže mladi džudista.

Stefan Samardžić (13) takođe je član ovog kluba. Stefan je osvojio zlatnu medalju na prevenstvu BiH i kaže da ga ova vještina oduvijek privlačila.

Mladen Stojanović (12) učenik je sedmog razreda, ima zeleni pojas, a uskoro polaže za plavi. Stojaković je osvojio prvo mjesto na republičkom prvenstvu, a na državnom je bio drugi. Učestvovao je i na balkanskom prvenstvu u Rumuniji.

Desetogodišnji Danilo Grumić, učenik petog razreda, džudo trenira pet godina, a njegove su želje da se i dalje bavi ovim sportom

Među omladincima, u klubu se nalazi i četrnaestogodišnja djevojčica, Milica Krajišnik, koja se ovom disciplinom počela baviti uz brata.

U Prnjavoru se tradicionalno organiuzuje takmičenje u džudou, “Kup Male Evrope”, koje okuplja takmičare iz raznih dijelova regiona i šire. /prnjavorlive.info/

 

 

PODIJELI