PRNJAVOR: Nacrtom rebalansa budžet manji za 800 hiljada maraka

0
1652

Rebalansom, budžetski okvir opštine Prnjavor, iznosi 15 miliona 300 hiljada, umjesto 16 miliona i 100 hiljada  maraka, koliko je iznosio za ovu godinu. Smanjenje bužeta, nacrtom rebalansa predviđeno je u iznosu od 800 hiljada maraka, odnoso 5 odsto. Odluka o nacrtu rebalansa  usvojena je sa 17 glasova za niti jednim protiv i dva uzdržana.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Borko Lukanović smatra da ovo smanjenje ne može da prođe bez posljedica. ” Sve ono što je zakonski propisano po pitanju budžetskih korisnika neće biti oštećeni, kao što je Centar za socijalni rad ili vraćanje kredita što mora da ide. Najviše će biti oštećeni oni koji dobijaju grantovska sredstva, ali smo se trudili da ovo što manje osjete kategorije od posebnog značaja kao što su boračke kategorije, odnosno udruženja”, rekao je Lukanović.

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić rekao je nakon sjednice da su smanjenja bila nužna prije svega zbog umanjenja poreskih prihoda. “Vi znate da smo mi odlukom Skupštine smanjili porez na nepokretnost za polovinu, a u narednoj godini taj će porez biti najmanji u cijeloj Republici Srpskoj i to u iznosu 0.08%”, rekao je Gatarić.

Slavko Vujinoić iz Kluba radikala rekao je da  bez obzira na rebalans, ovo predstavlja proizvod  domaćinskog rada i odgovornog odnosa prema budžetskim sredstvima.

Odbornici su uvojili i prijedlog Odluke kojom se definiše način uslova prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u svojini opštine Prnjavor, a riječ je o lokaciji tzv.”buvlje pijace” površine od 7000 kvadratnih metara.

Odobrnici su usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvu polovinu 2014.godine, izvještaj o izvršenim realokacijama i izvještaj o korišćenju tekuće budžetske rezerve./RP/

PODIJELI