VETERINARSKA KOMORA RS: Špirićev dijalog sa Gatarićem neprimjeren prema veterinarskoj profesiji

0
2241

U otvorenom pismu koje je medijima dostavljeno ispred Veterinarske komore Republike Srpske, povodom dijaloga koji su u emisiji „Apostrof“ ATV-a, vodili Nikola Špirić  (SNSD) i Siniša Gatarić (SDS) 17.oktobra 2014.godine, upozorava se na neprimjereno određivanje prema veterinarskoj profesiji.

pismo veliko„Imajući u vidu opštepoznati postulat da „ljekari liječe ljude, a veterinari liječe čovječanstvo“, smatramo da je vaš istup prema našoj profesiji neprimjeren. Gledano iz našeg ugla nedopustivo je nipodaštavanje tako značajne profesiji od čovjeka koji je obavljao, a sudeći prema posljednjim izbornim rezultatima, koji će i ubuduće obavljati nih značajnih funkcija na nivou RS i BiH“, navodi se u pismu koje je potpisao predsjednik Veterinarske komore Saša Bošković.

On upozorava da je zabrinjavajući nastup Nikole Špirića,  u pokušaju omalovažavanja veterinarske struke prema jednom čovjeku koji je kao i on doktor nauka. „Upravo Vi kao doktor nauka i univerzitetski profesor sigurno bi trebali da znate koliko je neophodno uložiti truda da se u jednoj oblasti kao što je veterinarska nauka i na jednom fakultetu, kao što je Fakultet veterinarske  medicine, bez sumnje jedan od najtežih fakulteta, dođe do određenih stručnih i naučnih zvanja…“

Otvoreno pismo iz Veterinarske komere RS, završava se pozivom Nikoli Špiriću da uputi javno izvinjeje  veterinarskoj profesiji i službi.

/RP/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here