Prva sedmica decembra bez snijega

0
1717

Vremenska prognoza za Republiku Srpsku pokazuje da će prva sedmica decembra proći bez snijega, ali ne i kiše, koje će na jugu biti 70 do 100 litara po metru kvadratnom.

Na sjeveru i sjeverozapadu očekuju se padavine od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, a na istoku od 15 do 35, rekao je Srni meteorolog Draško Rudan.

Sutra će u Srpskoj kiša biti intenzivnija na jugu, jugozapadu i jugoistoku, a slabija u ostalim krajevima. Najviša dnevna temperatura biće od četiri do 11, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

U srijedu i četvrtak, 3. i 4. decembra, očekuje se hladnije i tmurno vrijeme mjestimično sa maglom tokom većeg dijela dana. Na jugu će biti suvo uz sunčane intervale i promjenljivu oblačnost.

Najviša dnevna temperatura biće od četiri do osam, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

U petak će kiša najprije padati na jugu, a tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Dnevna temperatura biće od sedam do 11, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

I za vikend će biti oblačno sa kišom.

Danas je u Republici Srpskoj oblačno vrijeme sa kišom i obilnijim padavinama uz pljuskove sa grmljavinom na zapadu i jugu.

U protekla 24 časa na jugu Srpske zabilježene su obilne padavine i to u Bileći od 157 litara po metru kvadratnom, Trebinju 110, te Čemernom 28 litara po metru kvadratnom. /Srna/

PODIJELI