PRNJAVOR-Lužani: Djeca za primjer, proljećno uređenje u toku

0
1562
Prizor koji su prolaznici danas mogli vidjeti u ulici Zorana Segića, u naselju Lužani kod Prnjavora, zaista je rijedak i za svaku pohvalu.
Prvi dan proljeća obilježilo je sunčano vrijeme, a četvorica drugara, učenika osnovne škole “Branko Ćopić” Štrpci, iskoristili su ovo popodne da prikupe bačeno smeće koje je narušavalo izgled njihove ulice.
Ognjen(9) Uroš (11) Adrijan (11) i David (12) zasukali su rukave i krenuli samoinicijativno u akciju. Saznali smo da im je ovo peta godina odkako su se odlučili da s početkom proljeća pokupe smeće koje bacaju neodgovorni građani.
Prvi put su, kažu, nakupili čak šest vreća otpada. “Nama nije teško da uradimo ovo za našu ulicu, ali bi bilo mnogo bolje da svi zajedno više čuvamo životnu sredinu.Naročito nas je obradovalo što su prolaznici primijetili naš trud, a neki su nas počastili i sokom i bombonama, pohvalivši nas” priča za Radio Prnjavor Ognjen.
Ovim gestom dobre volje mladi stanovnici Lužana pokazali su kako se voli svoje selo, a nadamo se da će u buduće imati što manje posla.
prnjavorlive.info /M.Popadić/
PODIJELI