Abilis prezentacijom otvorene aktivnosti za dječiju nedjelju

0
679

U ponedjeljak, 2. oktobra 2017. održana je druga Abilis prezentacija pod nazivom UN konvencija – zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ovo je drugi po redu okrugli sto predviđen za privrednike Opštine Prnjavor. Prvi okrugli sto je realizovan proteklog ljeta i to sa prosvjetnim radnicima Opštine Prnjavor .

Osim prezentatora, radnika Dnevnog centra ”Neven”, Slobodanke Škobić i Boška Bijelonića, prezentaciju je upotpunio i direktor centra za vaspitanje i obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora gospodin Saša Tatić. On nam je govorio o radu centra u Banjoj Luci, kao i situaciji sa zapošljavanjem učenika tog centra nakon završetka obuke.

Iako današnjoj prezentaciji iz opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati svi privrednici Opštine, izlaganjem prezentacije ostavljen je itekako dobar dojam na privrednike koji su prisustvovali na istoj. S toga se nadamo da ćemo postići krajnji cilj – zapošljavanje Osoba sa invaliditetom čime bi postigli pravu socijalnu integraciju i mogućnost za osamostaljivanje u životu.

PODIJELI