Jesenji humanitarni kros

0
1230

Atletski klub ”SAN” i Udruženje roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju ”NEVEN” iz Prnjavora u nedjelju 08.10.2017. godine po  prvi put organizuju Jesenji humanitarni kros AK San ”PRNjAVOR 2017”.

Kros će imati humanitarni karakter i sva sredstva prikupljena na krosu će se usmeriti djeci sa posebnim potrebama i dnevnom centru ”NEVEN” u Prnjavoru.

Imajući u vidu dugu tradiciju organizacije kros takmičenja u Prnjavoru, kao i veoma malog broja kros trka kod nas i regionu, Atletski klub ’’SAN’’ iz Prnjavora odlučio se da od ove godine po prvi put organizuje kros takmičenje, koje će biti otvorenog karaktera sa mogućnošću učestvovanja svih Atletskih klubova i učenika osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova, rekreativaca i veterana, kao i djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju iz Republike Srpske , Bosne i Hercegovine i regiona.

Takmičenje će biti organizovano u Sportsko rekreacionom centru Borik u Prnjavoru, na trim stazi kod Lovačkog doma u Prnjavoru u nedjelju 08.10.2017. godine sa početkom u 13:00 časova.

Učešće je već najavilo nekoliko atletskih klubova i Udruženja roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju iz cijele Bosne i Hercegovine , kao i iz regiona, tako da će trka imati i međunarodni karakter.

Staza je kružna, valovitog terena dužine oko 1500 m sa srednje peščanom podlogom.
Kompletna staza se nalazi u borovoj i grabovoj šumi što daje poseban ugođaj prilikom trčanja.

Ovim putem pozivamo sve koji to mogu da uzmu učešće u trci ili putem sponzorstva ili donacija i tako svojim prisustvom uveličaju našu sportsko humanitarnu manifestaciju.
Prva TRI takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim trkama će dobiti: robne nagrade, majice, medalje i diplome dok će pobjednici u glavnim trkama seniora i seniorki, dobiti i pobjedničke pehare.

U kategorijama veterana-ki kategorije su: 40+ , 50+, 60+, 70+, 80+, 90+.

Kontizacija za učešće iznosi 5 KM (2,5 EUR) i sva sredstva koja se prikupe taj dan idu Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju ”NEVEN” iz Prnjavora.

Takođe pozivamo sve medije da budu medijski sponzori ove sportsko humanitarne manifestacije, kako bi se što više sredstava sakupilo za Udruženje roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju ”NEVEN” iz Prnjavora.

AK San

 

PODIJELI