Aćić: Prnjavor primjer mjesta dobrog poslovnog ambijenta

0
341

U Prnjavoru je danas održan sastanak poslodavaca na temu – Izazovi poslovanja u uslovima razvoja konflikata u Evropi.

Direktor Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Aćić ističe da su karakteristike poslovanja u poslednjih pola godine prekidi pojedini lanci snabdijevanja, rast inflacije, a kao glavni problem ističe nedostatak radne snage u Republici Srpskom. Sa nedostatkom radne snage susreću se i poslodavci u regionu.

„Ne samo što imamo situaciju odliva ljudi prema zemljama Evropske unije, nego imamo i situaciju da su demografska kretanja takva da imamo slab priliv na tržište rada u Republici Srpskoj“, rekao je Aćić za TV K3 u Prnjavoru.

Aćić dodaje da su sastanku u Prnjavoru prisustvovali predstavnici firmi koje su članice Skupštine Unije poslodavaca, a sa druge strane prisutni su bili i predstavnici firmi koji posluju na području opštine Prnjavor.

„U svakom slučaju možemo reći da se u Prnjavoru nalazi značajan broj poslodavaca koji posluju veoma uspješno i koji zapošljavaju značajan broj radnika, i Prnjavor kao opština sigurno može poslužiti drugim opštinama u Srpskoj kao primjer dobrog poslovnog ambijenta“, zaključio je Aćić.

TV K3

PODIJELI