AFERA KOKAIN Rađen: Neću davati izjave do okončanja postupka

0
1472
Nikola Radjen 1.6.2013. Final waterpolo game of the LEN Champions league between Jug Croatia Osiguranje and Crvena Zvezda at Banjica sports center in Belgrade, Serbia, saturday 1. June, 2013. (credit: Pedja Milosavljevic / thepedja@gmail.com / +381641260959)

Naš proslavljeni vaterpolo reprezentativac Nikola Rađen, koji je prema nezvaničnim informacijama pao na doping testu jer mu je u uzorku pronađen kokain, obelodanio je da neće davati izjave tim povodom sve dok se postupak ne okonča.

“Tačno je da je FINA (svetska kuća sportova na vodi) poslala u Vaterpolo savez Srbije preliminarne rezultate doping testa koji sam radio u Madridu. Do okončanja postupka neću davati izjave”, napisao je Rađen na Tviteru

Prema novim pravilima borbe protiv dopinga u sportu, našeg vaterpolistu bi, ako se u postupku definitivno utvrdi da je koristio kokain, ili neko drugo nedozvoljeno sredstvo, čekala čak četvrogodišnja suspenzija, koja bi mogla da znači i kraj njegove trofejne karijere.

Ovaj 30-godišnjak, inače član Olimpijakosa, do sada je čak 180 puta igrao za našu zemlju, osvojio je Svetsko prvenstvo sa “delfinima” 2009. godine, kao i srebro 2011. u Šangaju. Na Evropskim prvenstvima je bio član nacionalne selekcije koja je 2012. u Ajndhovenu i 2014. u Budimpšeđti osvajao zlato, 2008. u Malagi srebro, a 2010. u Zagrebu bronzu, a ima i pet zlata iz Svetskih liga, jedno sa Mediteranskih igara, a jedno i sa Univerzijade. Sa Partizanom je pet puta bio prvak Srbije i jednom prvak Evrolige, sa Zvezdom jednom šampion zemlje i jednom šampion starog kontinenta, a u seniorskoj karijeri je ukupno osvojio 18 klupskih medalja, kao i 17 sa reprezentacijom.Naš državni tim očekuje ove godine Svetsko prvenstvo (Kazanj, od 27. jula do 8. avgusta), a sledeće godine i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. /Blic sport/.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here