Od nedjelje stabilizacija vremena

0
929

U Republici Srpskoj i regionu danas će biti promjenljivo vrijeme, a od nedjelje se očekuje postepena stabilizacija, rekla je dežurni meteorolog u Hidrometeorološkom savezu Republike Srpske Milica Đorđević.

Đorđevićeva je navela da je noćas bilo lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a nešto jače nevrijeme pogodilo je područje od Potkozarja preko Gradiške gdje je bilo i leda.

“Nevrijeme koje je noćas zadesilo Republiku Srpsku, ipak, je bilo nešto blažeg intenziteta, jer je u regionu malo sjevernije od nas šteta bilo mnogo veća, naročito u Njemačkoj i Mađarskoj. Dok se taj sistem spuštao ka našem regionu, malo je oslabio”, objasnila je Đorđevićeva.

Ona je najavila da će danas u regionu biti promjenljivo vrijeme, a sa zapada se premještaju oblaci koji će povremeno donositi kišu danas i sutra.

“Nešto češće padavine će biti na zapadu i sjeverozapadu, dok će na istoku i jugoistoku biti uglavnom suvo ili uz slabu kišu povremeno”, rekla je Đorđevićeva.

Temperatura vazduha danas i sutra biće malo niža u zapadnim predjelima, uglavnom oko 20 stepeni, dok će na istoku i dalje biti toplo, a na jugoistoku i do 30 stepeni Celzijusovih.

“U nedjelju će doći do postepene stabilizacije vremena. Slaba kiša će se javiti samo ponegdje ujutro uglavnom u južnim krajevima, a tokom dana doći će do postepenog razvedravanja, tako da će taj dan biti već prijatno toplo”, istakla je Đorđevićeva.

Prema njenim riječima, početkom sedmice očekuje se sunčano i sve toplije vrijeme.

“Prema sadašnjim prognozama, veći dio naredne sedmice trebalo bi da bude sunčan i topao, s tim što će temperatura brzo rasti, tako da će već od utorka najviša dnevna biti u rasponu od 26 do 30 stepeni Celzijusovih”, rekla je Đorđevićeva./RTRS/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here