AGONIJA PORODICE SE NASTAVLJA Policajac osumnjičen za UBISTVO Irene Predojević izlazi iz pritvora

0
304

Suspendovani policajac iz Kozarske Dubice Goran Jeličić, osumnjičen za ubistvo Irene Predojević biće pušten iz pritvora u kojem je proveo devet mjeseci, potvrđeno je za Srpskainfo.

– Iako se osumnjičeni pušta iz pritvora, istraga u ovom predmetu se nastavlja – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Jeličić je uhapšen krajem oktobra prošle godine, a tokom saslušanja pred tužiocima branio se ćutanjem.

Podsjetimo, Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući. Te noći je s prijateljicama bila u nekoliko kafića, a posljednji put je viđena na jednoj od raskrsnica. Od tada joj se izgubio svaki trag. Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je žrtva živjela s roditeljima.

Uslijedili su dani, mjeseci i godine agonije za porodicu, ali i za istražioce.

Zbog stravičnog ubistva saslušavani su mnogi, čak je bilo i onih koji su priznavali zločin pod nerazjašnjenim okolnostima, pa povlačili to priznanje, jer je utvrđeno da su ga dali pod prisilom.

Detaljno “češljanje” terena u istrazi ubistva Irene Predojević i provjeravanje sumnjivih osoba povezanih s kriminalnim podzemljem dovelo je i do rješavanja drugih teških krivičnih djela.

Tokom uviđaja na mjestu ubistva Irene Predojević utvrđeno je da je ubica, u cilju prikrivanja tragova mučkog zločina, djevojku polio benzinom i zapalio. Ovaj zločin šokirao je javnost, a novi šok uslijedio je nakon hapšenja policijskog službenika Gorana Jeličića.

Željko Gnjatović, advokat Gorana Jeličića, još ranije je izjavio da neće komentariše predmet.

– Slučaj je još uvijek u fazi istrage – dodao je advokat osumnjičenog policajaca.

(Srpskainfo)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here