Akcija “Kajak”: SIPA i MUP Srbije hapse krijumčare migranata

0
205

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su na području Bratunca dva lica zbog sumnje da su kao članovi grupe za organizovani kriminal prebacivali ilegalne migrante iz Srbije u BiH i dalje prema zemljama EU.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Sipe su, u saradnji sa Tužilaštvom Srbije za organizovani kriminal i policijskim službenicima Službe MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminaliteta, realizovali akciju kodnog naziva “Kajak” u okviru koje je, do sada, na području obje zemlje uhapšeno devet osumnjičenih lica.

Tokom rada na predmetu podršku je pružio Policijski centar jugoistočne Evrope – SELEC, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova lica osumnjičena su da su počinila krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Riječ je o istrazi Tužilaštva BiH protiv lica osumnjičenih da su u sadejstvu sa osobama iz Srbije organizovali krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata sa područja Srbije, preko vodene granice na rijeci Drini na teritoriju BiH, čime se ugrožava bezbjednost i usložnjava situacija sa ilegalnim migrantima u BiH.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here