Dvije osobe iz Prnjavora zaražene korona virusom

0
381

 

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas telefonsku sjednicu na kojoj je zaključeno, da su u protekla 24 časa registrovane dvije osobe zaražene virusom korona. Novozaražena lica su muškog i ženskog pola, starije i mlađe životne dobi. Jedno lice je hospitalizovano na Univerzitetsko kliničkom centru BL, dok se drugo nalazi u kućnoj izolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 112 osoba.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 31. avgusta 2020. godine na snazi ostaje zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica, a radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničava se na period od 6.00 do 24.00 časa.

Štab je uputio preporuku da se tradicionalni prnjavorski vašar koji se održava na Preobraženje Gospodnje otkaže radi trenutne epidemiološke situacije, mjere zabrane većih okupljanja i povećanog broja oboljelih lica.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane, da i dalje poštuju higijenske mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 167 osoba zaraženih virusom korona, dok je 110 lica oporavljeno.

Opština Prnjavor

PODIJELI