Aktiv žena SDS Prnjavor: Reaguje na izjave Načelnika Darka Tomaša

0
1110

Aktiv žena Srpske demokratske stranke Prnjavor u današnjem saopštenju navodi da  mora da reaguje na netačne i krajnje tendenciozne izjave Načelnika opštine Prnjavor, gospodina Darke Tomaša, od 03.02.2017. godine

Naime, Načelnik je izjavio da su sredstva koja je on, kao direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, doznačavao Domu zdravlja Prnjavor bila sasvim dovoljna da se porodilište osposobi za daljnji rad. Istina je sasvim drugačija. Nije bilo namjenskih sredstava za adaptaciju porodilišta, niti pomoći za rad prnjavorskog Doma zdravlja. Isplaćivana su sredstva Fonda, kao i svim drugim domovima zdravlja. Poznato je da su u protekle četiri godine predstavnici republičke vlasti izbjegavali doći u Prnjavor, opštinske institucije i ustanove. 

Pitamo Načelnika da li je u mandatu direktora Fonda ikada posjetio Dom zdravlja u Prnjavoru ili bar telefonski pitao da li istom treba bilo kakva pomoć? 

Svjedoci smo da je Načelnik opštine Prnjavor, gospodin Darko Tomaš, proteklih dana ponovo iznio niz netačnih i tendencioznih stvari na račun gospodina Siniše Gatarića, kako Tomaš kaže „njegove jalove“ administracije i gospođe Duške Kopustenjski, rekavši da je imenovana bila duži niz godina na platnom spisku „Ratara“ i da je ona vodila glavnu riječ oko poslovne zone. Netačne izjave gospodin Tomaš će vjerovatno morati da brani na sudu.

Na ovaj način Načelnik opštine Prnjavor, gospodin Tomaš, pokušava stanovnicima naše opštine „prodati maglu“ i skrenuti pažnju sa niza pogrešnih poteza koje je napravio u svom dosadašnjem kratkom načelničkom mandatu, odnosno svoje nemoći, bolje rečeno nesposobnosti, od kojih navodimo samo neke:
– nezakonito dovođenje novih radnika u opštinu,
– mobing nad politički nepodobnim opštinskim radnicima,
– nesposobnost da naše sugrađane zaposli na naplatnim kućicama na auto-putu,
– katastrofalno stanje zbog nedovoljnog angažovanja prilikom čišćenja snijega,
– nesposobnost da na pravi način reaguje kada je grad dva dana bio bez vode i nesnalaženje u vanrednim okolnostima,
– pompezna najava smjena direktora KP „Vodovod“ ad Prnjavor i RJ Elektrodistribucije Prnjavor i nesposobnost da bilo šta stvarno učini, 
– pripisivanje sebi zasluga za rješavanje višegodišnjeg sudskog spora oko zemljišta poslovne zone „Vijaka“,
– najavljeno zatvaranje porodilišta u Prnjavoru.

Sve ovo desilo se u veoma kratkom vremenu, za svega osamdesetak dana vladavine SNSD i Načelnika opštine Prnjavor, gospodina Darka Tomaša. Što je previše, previše je”, navodi se u saopštenju Aktiva žena OO SDS Prnjavor.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here