Aktivisti Omladinskog centra Prnjavor na studijskoj posjeti /FOTO/

0
301

U periodu od 01. do 04.10.2020. godine, deset aktivista novoosnovanog Omladinskog centra Prnjavor (POC) posjetilo je omladinske centre i organizacije širom Bosne i Hercegovine kako bi razmijenili iskustava, stekli širu sliku šta je to omladinski aktivizam, uvidjeli koje su koristi omladinskog rada i omladinskih inicijativa, saznali zašto je važno neformalno obrazovanje, te čuli kako razvijati partnerstva između mladih i onih koji rade sa mladima. Pored mladih iz Prnjavora na studijskoj posjeti učestvovali su i aktivisti Omladinskog centra „Mogu“ iz Čelinca.

Tokom četiri dana mladi su se upoznali sa radom deset organizacija: Centar za edukaciju mladih Travnik (CEM), Centar za mlade Zenica, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ Sarajevo, Institut za razvoj mladih KULT Sarajevo, OKC „Abrašević“ Mostar, OK „Pod istim Suncem“ Jablanica, Vijeće mladih Jablanica, OKC „UrbanArt“ Jablanica, M.O.C.A.R.T. Republike Srpske – Mreža Omladinskih Centara za Animaciju, Razvoj i Trening, Banja Luka i OC „Zdravo da ste“ Banja Luka.

Omladinski centar Prnjavor osnovan je uz podršku Opštine Prnjavor i organizacije IN fondacija, fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i omladine u BiH u okviru druge faze projekta „Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”. U narednom periodu planirano je opremanje i otvaranje prostorija POC-a, te realizacija niza aktivnosti u sklopu Omladinskog festivala.

Projekat „Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina.

PODIJELI