Ambasador Albanije odbio protestnu notu: “Ništa se nije desilo”

0
862
Albania Serbia Euro Soccer

Ambasador Albanije Iljir Boćka odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije uz obrazloženje “da se ništa nije desilo”.

“Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, poslije instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje “da se nije ništa desilo””, navedeno je u saopštenju MSP.

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimjerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mjere u skladu s diplomatskom praksom.

Boćka je bio hitno pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije kako bi mu bila uručena protestna nota.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo, uprkos činjenici da je riječ o utakmici visokog rizika, incident svjedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji ove fudbalske utakmice.

Srbija očekuje i zahtijeva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbijedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice.

Srbija očekuje da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni, navedeno je u saopštenju.

Više kamenica pogodilo je autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije, ali niko nije povrijeđen.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela u Tirani, gdje je srpska reprezentacija prenoćla do odlaska u Elbasan, grad udaljen 50 kilometara, u kome će biti odigrana kvalifikaciona utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić je rekao da utakmica sa Albanijom može biti pod znakom pitanja ako se nastave incidenti.

agencije

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here