MILANOVIĆ OPET PO PRNJAVORU: HDZ NAZVAO “KOALICIJA PRNJAVOR”

0
1036
Zabok, 7.10.2015 - Predsjednik Vlade Zoran Milanoviæ posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju. Na fotografiiji Siniša Hajdaš Donèiæ. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ iš

HRVATSKI premijer i prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović nazvao je „Domoljubnu koaliciju“ „Prnjavor koalicijom“ te je prozvao Tomislava Karamarka i HDZ-a da im se „živo fućka za sve“.

Izjavio je to u Zaboku na otvaranju dijela brze ceste Marija Bistrica – Zabok komentarišući posljednje napade HDZ-a na ministra Grčića, koji je sinoć imao lapsus u emisiji HTV-a prilikom računanja smanjenja PDV-a , te dio programa HDZ-a o smanjenju PDV-a.

Što se tiče najava HDZ-a vezano uz smanjenja PDV-a, premijer je novinarima rekao da Vlada nastoji već četiri godine budžetski deficit svesti u razumne okvire i da se stalno napreduje u tom smislu.  Ističe da je Vlada  nadomak toga da ima primarni suficit, da u biti stvarni deficit odlazi na otplatu kamata, a da se novi deficit ne stvara.
“Sada neko dolazi, nakon što smo iz Minhena  došli u Prnjavor, tamo je napisan program, i kaže da će najvišu stopu PDV-a smanjiti na 23 posto. To je jako lijepo, ali mora objasniti kako će nadoknaditi gotovo četiri milijarde kuna i čime misli s druge strane platiti nove troškove koje obećava”, rekao je Milanović.

On tvrdi da  je politička konkurencija prije sedam  dana govorila o „dolini suza“ i bolnim rezovima a da danas govori drugo, te da je razlika između ozbiljnosti u pristupu i obavljanju posla s jedne strane koalicije „Hrvatska raste“ i s druge strane, kako ju je nazvao,  „Prnjavor koalicije“. Kaže da  je ta razlika velika.

Premijer naglašava da oni ne daju lažna obećanja, a podsjetio je na jučerašnje otvaranje hotela  u Pločama, ali i ostalih  dvadesetak hotela ove godine, koji su izgrađeni i otvoreni  gotovo svi sredstvima HBOR-a. Pojašnjava da je to politika i da to nije slučajno.

Dodao je da  cijeni mlade docente s bilo kojeg univerziteta, pa čak i Prnjavora, koji pokušavaju nešto pomoći , ali “ovo što se nudi nije uvjerljivo”. Milanović je izjavio da je kod Karamarka i HDZ-a problem što se ponašaju kao da im se “živo fućka”.

“Nije to neznanje, to je totalni nemar i stav da možeš reći bilo što i da te niko za to neće pitati. Da možeš svaki dan mijenjati stajalište”, rekao je Milanović te dodao da ova Vlada već četiri godine radi manje više isto na uporan način, a on već osam godina, ranije kao predsjednik SDP-a.

index.hr

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here