AMS RS: Izbjegavati putovanja na duže relacije tokom dana

0
357

Saobraćaj na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po suvim kolovozima, a zbog visoke temperature vazduha iz Auto-moto saveza Republike Srpske preporučuju izbjegavanje putovanja na duže relacije tokom dana, a ukoliko se, ipak, putuje savjetuju češće pauze.

Na magistralnom putu LJubinje-Trebinje, dionica LJubinje-Trnovica jedan, skretanje za Ravno, svakim danom osim nedjelje saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 14.00 časova. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se svaki dan, osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova. Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Tedin Han–granica Republika Srpska/Federacija BiH /Križ/, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice u mjestu Tišina zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je asfaltiranje na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, na dionici od kružnog toka “Ilićka” do table grada Brčko u Mjesnoj zajednici Gredice. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan naizmjeničnim propuštanjem vozila i pomoću svjetlosne saobraćajne signalizacije.

Na relaciji puta Tunjice-Banjaluka-Han Kola-Mrkonjić Grad /Gornja Pecka/ kretaće se vanredni prevoz i vozači se mole za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog izvođenja radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška–Banjaluka, a za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova na izgradnji poslovnog objekta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, mjesto Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

U toku su radovi i na izgradnji mini hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i 2. mosta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta R-459 Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, takođe odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na navedenom magistralnom putu.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Modriča jedan-Vukosavlje/Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, zbog izvođenja radova na rehabilitaciji kolovoza, biće izmjenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. U toku su i radovi na regionalnom putu dionica Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac /Jajce-Donji Vakuf/ i Jasen /Prozor-Jablanica/, a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Povodom vjerskog praznika, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

/Srna/

PODIJELI