Apple objasnio zašto se novi iPhone savija

0
1206

Apple je i zvanično odgovorio na vijest koja kruži internetom posljednjih nekoliko dana, a riječ je o tome da se iPhone 6 Plus i pri veoma malom pritisku savija. Problem je na društvenim mrežama nazvan “bendgate”, a kompanija iz Kupertina izjavila je kako je taj problem veoma rijedak i da su do sada zabilježili samo devet slučajeva iPhone-a koji su se iskrivili pri normalnoj upotrebi.

Kompanija ističe da je kućište iPhone-a 6 i 6 Plus ojačano čeličnim i titanijumskim elementima kako bi se spriječilo bilo kakvo krivljenje uređaja, a tu je i jonski zaštićen ekran.

Cijela priča o krivljenju iPhone-a 6 Plus pojavila se nekoliko dana nakon što se telefon našao u prodaji. Brojni video klipovi i slike prikazivale su 5,5-inčni telefon sa zakrivljenim gornjim delom, a ljudi su tvrdili kako se oštećenje javilo nakon što su uređaj normalno držali u džepu pantalona.

Sve u svemu, prethodna nedelja je bila veoma teška za Apple iz nekoliko razloga. Prvi je “bendgate” problem, a drugi je neuspješno lansiranje iOS 8.0.1 update-a koji je bronim korisnicima napravio probleme sa telefonima./telegraf/

PODIJELI