Asfaltirano 900 metara lokalnog puta u zaseoku Grič, koji je bio uništen eksploatacijom materijala za autoput

0
1834

Kao rezultat zahtjeva mještana Vijačanskog zaseoka Grič(Vukovići), ovih dana asfaltirano je 900 metara lokalnog puta, koji je bukvalno bio uništen nakon intenzivne eksploatacije materijala za izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj.

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić danas je posjetio trasu lokalnog puta i naglasio da je ovaj posao dokaz da istrajnost ima smisla, te da su mještani Griča s pravom insistirali na ispunjavanju svojih zahtjeva. “Zahvaljujem se preduzeću MG-Mind, što su imali toliko hrabrosti i razuma da shvate da samo na ovakav način možemo da gradimo međusobrno povjerenje i saradnju”, kaže Gatarić. On je napomenuo da je opštinska vlast bila samo medijator između izvođača radova i mještana. “Mi nismo protiv izgradnje auto-puta, jasno je da smo za to, ali ujedno smo i za zaštitu interesa naših građana”, naglasio je Gatarić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Donje Vijačani, Dejan Subić kaže da je asfaltiranje lokalnog puta u zaseoku Grič rezultat njihovih zahtjeva još iz marta 2014.godine. ” Prije svega iza naših zahtjeva stali su načelnik i cijela opštinska vlast, jer stanje je bilo katastrofalno. Sada je problem riješen i možemo normalno da koristimo ovu putnu komunikaciju”, kaže Subić./R.P./

PODIJELI